Alla inlägg under november 2009

Av neverleave - 13 november 2009 11:05

Fredagen den 13 November idag och det är en massa människor som stressar upp sig och tar allt med denna dagen på fullaste allvar just för att de tror att det ska hända dem något. Fredagen den 13 inträffar 1-3 gånger varje år och är enligt skrock en otursdag. Det finns ju flera olika hypoteser varför fredagen den 13 uppfattas som en otursdag. Den ena hypotesen grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förråd utav Judas den 13 vid bordet det kan även vara så att det fanns 13 personer totalt  och att Jesus korsfästes på långfredagen. Sedan var det ju också så att Jesus dog en fredag. Där med fredagen den 13 så det finns ju ganska många hypoteser varför man tar fredagen den 13 som en otursdag i sig.

Det finns ju även några fler hypoteser som inte grundar sig på kristendomen, utan den hypotesen grundar sig på ett betydande antal orden medlemmar från tempelherreorden ( var den medeltina orden ) blev fängslade av en snubbe i Frankrike fredagen den 13 Oktober på order av dåvårande påven. Många av dessa torterades och avrättades dessutom. Vidare finns de ju en hypotes i den nordiska mytologin en berättälse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den 13 gästen till ett gästabud i Valhall. Och sedan lurades den blinde Höder ( Son till Oden och Frigg ) till att skjuta sig egen broder Balder till döds med en mistelpil.


Så det är inte konstigt att man tror att just fredagen den 13 ska vara en dag som bringar otur med sig. Jag tror inte attd et finns speciella dagar som man har mer eller mindre otur på utan saker bara händer. Har man otur så har man det vilken dag på året som helst.

Sedan så tror jag att när människor stressar upp sig över de fredagen den 13 så är det klart att det händer saker för då inbillar man sig att det kommer att hända saker också.

Jag tror att så länge man håller sig lugn och tänker på fredag den 13 som vilken annan dag som helst så kommer även de klara sig från att ha utur endast den här dagen.

Tänk posetivt mina damer och herrar, så kommer den här dagen flyta på som vilken annan dag som helst! :)



 


Av neverleave - 12 november 2009 22:51

fanfanfanfan. Jag är så arg eller inte arg utan snarare besviken och ledsen på mig själv. Jag klarade inte provet och det gör att jag känner mig dålig och det känns som om jag blev knockad i första ronden liksom. Jag vet att det bara är ett del prov och att jag fortfarande har chans till att klara kursen men sedan kommer min presenationsångest fram, jag vill inte vara dålig på någonting för jag vill kunna bevisa för mina föräldrar att jag är dukitig och verkligen kan. Just för att de ska kunna se mig och berömma mig. Men det ligger i min natur eller ja i alla vuxna barn till alkoholister att man hela tiden försöker vara bäst för att man tror att felet ligger hos sig själv när föräldern dricker. Men man vet ju att det inte gör det men man försöker intala sig själv att det blir bättre av att försöka vara bäst på allt hela tiden. Jag har väl inte vart världens ängel under mina tonår men jag var en riktig rebel som ville synas och höras och få bekräftelse. Nu vet jag att jag sökte bekräftelese på fel håll. Men jag ångrar ingenting jag har gjort eller någonting som har hänt för de i mitt förflutna har gjort mig till den människa jag är idag. Idag är jag en människa som bearbetar så mycket som hänt och så mycket som jag inte vill ska tillhöra mig som person. Saker som jag inte vill ska hänga ihop med mig och min personlighet. Men jag kämpar hela tiden och jag är på väg att ta mig ur den desktruktiva människa jag faktiskt tidigare vart. Alla människor kan förändras bara man tror på att en förändring kan ske!


Mitt glada och lyckliga humör är som bortblåst just nu och det känns som om jag inte vart glad och lycklig på år och dagar just nu. Detta blev ett deppigt inlägg i bloggen men jag känner att jag behöver det. Just nu snurrar det så mycket tankar i huvudet på mig precis som om jag satt och åkte vivelvinden och för varje varv man tog så kommer det upp en ny tanke. Man kan inte kliva av och man kan inte stanna den utan allt bara snurrar på med en hiskelig fart. Men så fort man kommer på bra lösningar till en tanke så saktar farten ner lite men jag har inte alla lösningar på alla mina tankar, önskar att jag hade det men icke. Jag känner mig alldels vimmelkantig och hoppas på att jag en dag kommer att bli kvitt mitt förflutna och mina problem och allt annat kring mig för jag vet att jag förtjänar att vara det jag vill vara och kunna bli det jag verkligen vill bli. Men resan ditt kommer inte att vara enkel och den har inte varit enkel heller. Men ingen har någonsin påstått att livet ska vara enkelt.


Jag vill avsluta det här inlägget med att säga att jag älskar dig pappa och jag vet att du kan vinna över spriten för du är en stark människa och du har oss barn bakom dig hela tiden, vi tror på dig även om allt är jobbigt ibland och vi inte håller sams. För vet du en sak, när du är nykter så är du den bästa pappan man kan önska sig att ha. Men man är hela tiden på sin vakt för att inte bli sårad över att du ska vara svag och låta spriten  avgöra hur ditt liv ska se ut och bli.


Av neverleave - 12 november 2009 14:19

Nu är jag klar med att fixa iordning mig och sitter och pumpar musik, just nu sitter jag och lyssnar på Ken ring - Änglabarn. Fantastiskt bra låt. Jag har tänkt att jag ska ta och gå ner till stan om en liten stund. Först ta och gå till arbetsförmedlingen och sedan dra och köpa en macka just för att jag ska ta och orka med att plugga ikväll. Jag kommer verkligen inte endast klara mig på att ha ätit frukost och lunch. Sedan kommer jag ju att ta och bege mig till skolan, jag får se fall jag går ifrån stan till knalleland och sedan vidare till skolan. beror på om jag orkar det och hur kallt de är ute men jag tänker verkligen ta och gå ner till stan för att lite frisk luft och motion. Jag hoppas också på att jag kommer att träffa baby nere på stan och ta en cigg md honom så att jag hinner träffa honom lite granna idag.. För när jag kommer hem ifrån skolan så är de dags att krypa ner i sängen och sova. Eller ja nästan alla fall!


Men nu måste jag ta och röra mig emot stan för att jag ska hinna ner innan arbetsförmedlingen stänger och jag måste ta och gå ner i morgon.. Dumt att inte hinna för att jag sitter här och bloggar.

Men blir de inte för sent ikväll så kommer jag att ta och skriva ett inlägg till idag alla fall.. :)


Ta hand om er.

Av neverleave - 12 november 2009 14:13

       



 

Av neverleave - 12 november 2009 11:05


Jag längtar verkligen tillbaka till sommaren när jag hör den här låten och vill bara ta och på mig väldigt lite kläder

och gå ut och festa all night long. Dessvärre har ju precis hösten/vintern startat och det är låång tid kvar tills man får njuta utav solen igen. Men man får istället ta ochj bylta på sig lite mer kläder och tända lite ljus här hemma och krypa ner under filten i soffan och dricka en massa té!

Gå i ide kanske man skulle ta och göra, hur underbart hade de inte vart och gå och lägga sig och vakna när de är varmt och skönt ute igen och man kan gå i sina fina pumps och korta kjolar. Miss it, miss it!

Av neverleave - 12 november 2009 10:36

Hello people!!


Idag är jag på toppen humör och är alldeles lycklig i hela kroppen. Jag vet inte varför men det är super skönt att vara det. Jag har inte känns mig så här glad och lycklig på samma gång på evigheter. För jag kan verkligen inte komma på någonting att vara så här glad och lycklig över. Nåväl att det är endast 7 dagar kvar till förhandsvisningen på new moon men knappast kan man vara så glad och lycklig för det. Sedan är det ju domedagen idag för ikväll kommer jag att få reda på provresultatet från förra veckan och då känner man en liten klump i magen så det kan inte vara det som jag känner lycka och glädje för.

Det är sådana här dagar då man känner sig extra snygg och man vill vara extra snygg, så idag tänker jag ta och göra mig iordning en bra stund längre en vad jag vanligtvis brukar ta och göra. :) Man måste ju ibland få ta och skäma bort sig själv.


Innan jag ska iväg på mattekursen ikväll så ska jag hinna ta och gå förbi arbetsförmedlingen, dags att skriva in sig igen då jag inte gjort det av ren lathet eller vad man ska kalla det! Jag måste försöka ta tag i mitt liv och inte vara så fruktansvärt lat hela tiden. Fast åh andra sidan så kan man inte bli annat när man bara går hemma hela tiden och har iprincip gjort de ett år snart. Rätt trött på att inte ha någonting att göra eller att fixa med på dagarna. Det ända jag gör är att städa,tvätta,diska och laga mat känns det som. Det är väl inte det man drömmer om direkt när man är 20 år. Men jag ska verkligen försöka ta och skärpa till mig och hålla tummarna för att jag kommer in på komvux efter jul och nyår. För gör jag inte det kommer jag lägga mig ner och sakta dö. Inte så illa kanske men det kommer att vara så som att man får ett knytnäve slag i magen. För jag har sökt min tredje gång nu och det heter väl tredje gången gilt? Får lita på det gammla talesättet och fortsätta hoppas på att jag kommer att komma in, för plugga är ju det jag vill göra.


Nu ska jag ta och ställa mig i blöt och fräscha till mig och känna mig riktigt snygg.

Caio Ciao babes!

Av neverleave - 11 november 2009 18:59

God kväll!

Nu sitter jag här och skriver ännu en gång, sitter och slö kollar på simpsons. Jag är ju så bekväm så jag ligger i soffan med datorn på magen och kollar på tv. ;) fy mig!

Maten, disken och pluggning är avklarat så jag känner att det är dags för att ta och slöa lite till.. Iof så känns de som om jag endast gör det nu för tiden och känner mig plötsligt otroligt duktig när jag gör saker som bakar och tar disken. HAHA!


När älskling kom hem idag från skolan så satte vi oss och kollade på bostadsrätter, ja ni läste rätt vi har bestämmt oss för att flytta när något dyker upp så är bra och till rätt pris. Hela poängen med att ta och köpa en bostadsrätt är att vi ska ha något som bara är vårat där man kan göra förändringar precis som man vill och inte fråga innan man ska göra det. Sedan så är det ju så att man vill ju alltid tjäna på att göra om, så om man gör om här i hyreslägenheten så känns det bara som man kastat pengarna i havet. För man ska ju knappast bo kvar i den här lägenheten resten av våra liv. Vi har kollar runt lite men antingen har det svindyrt utgångspris för bostadsrätten eller så är de svindyr månads kostanad för den. Men letande fortsätter, för det är ju ingen brådska man ska ju hitta en lägenhetet som klickar både för mig och min älskade. Viktigt sådant där!


För att inte slöa hela kvällen så har jag tänkt att ta och göra iordning mina naglar lite snyggt. :) Trött på att jag ska se mina fula ner bitna naglar. Ser så fult ut så snygga till dem lite skadar aldrig! Resultatet kan jag ta och visa i bloggen senare om jag inte klockan har blivit för mycket.

Ja för idag är det onsdag och det innebär att det är dags för ännu en kväll framför tv och kolla på oskyldigt dömd. :) Undra vad för spännande de kan handla om ikväll?


Puss & Kram



Av neverleave - 11 november 2009 11:18

Jag ber om ursäkt för att jag vart så off på bloggen den senaste tiden men jag har haft så mycket annat för mig en att just sitta vid datorn och blogga. Men jag ska försöka bli bättre på det och skaffa mera energi till att sätta mig och skriva lite varje dag!


Jag har ju vart vaken en stund nu men jag har varken ätit eller kommit till att göra iordning mig. Jag sitter här med mitt morgonruffs och morgonrock! Jag kom precis på en sak, jag älskar verkligen min morgonrock och skulle lätt kunna gå runt i den hela dagen men någon måtta på det hela måste det ju finnas.

Jag låg igår kväll i sängen när jag hade krypit ner för natten och tänkte en massa på olika saker. Och sedan konstaterade jag att jag är verkligen besatt av vampyrer och de övernaturliga, ju mer fakta och ju mer filmer osv jag hittar så blir jag mer och mer besatt av att hitta mer och läsa mer om dem. Det har till och med börjat gå så långt att jag önskar mig när jag somnar att vakna som en vampyr. Känner mig verkligen dåraktig, för de här inte likt mig. Men jag fattar nu vad tidningarna menar med att det här med twilight exempelvis inte bara är en bok eller en film utan även ett fonomen. Jag önskar verkligen att det skulle vara som i Bon temps, staden i serien true blood där det fanns vampyrer överallt och vi levde i ett samhälle tillsammans med dem. För hur ballt hade de inte vart? Jag menar för de skulle ju inte behöva i statistken bli mer mord bara för att vi hade levt i ett samhälle där vi alla var lika för det finns ju faktiskt syntetblod som skulle funka hur bra som helst. Sedan kan man ju "tillhöra" en vampyr för att den ska kunna äta ifrån dig. Och hur sexigt att de inte vart att ha en pojkvän som äter ifrån en? grr! Ja jag är nog rätt så konstig faktiskt. Men drömma får man ju alltid göra, det är ju ingen som kan skada. Men jag tror nog inte riktigt att alla drömmar kan slå in!


Idag så blir det en massa plugg för att imorgon är de torsdag och det betyder två saker att det är mattelektion och att det bara är 7 dagar kvar till new moon förhandsvinsing och just nu längtar jag så mycket att det känns som om tiden står stilla. *suck*

Hur underbart hade de inte vart om man kunde ha en fjärrkontroll där man kunde spola fram tiden och tillbaka tiden med som i filmen klick. Fast där går det ju inte sådär jätte bra för killen med fjärkontrollen. Men han missbrukar ju den och de skulle jag nog klarat mig ifrån. Fast det är nog lätt hänt att man skulle börja missbruka den också för den delen.

Så jag tror att jag ska ta och vänta i normalt tempo så att ingenting kan gå fel och att jag inte kan minnas vad som händer och vad som har hänt! Lika bra att följa det som det är här på jorden.



Nu är jag hungrig och ska ta och göra mig några smörgåsar och göra mig en kopp thé :) Mumma!

Bjuder också på en bild på mig från sist jag var i stugan.



 


Presentation


De flesta andra gör det...varför skulle jag inte kunna göra det...? Blogga alltså. Jag antar att även jag har något att berätta, roa, skvallra om, lära ut, intressera eller kanske bara fördriva tiden med...eller?
Jag ger de ett försök trots allt!

Senaste inläggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Länkar

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards